Hvem er jeg?

En af landets mest rutinerede tv-og radiovært. Jeg har styret debatter og interviews i over 30 år – indenfor stort set alle emner og genrer. 

Jeg plejer at sige, at jeg har været på alle former for programmer og begivenheder  – på nær sport og underholdning!

Klik evt. på mit CV for at se den fulde liste – men for blot at nævne nogle – Orientering på P1, TV2 News, Horisont, Ellemann/Lykketoft, Detektor, Kontant, Det Politiske Talkshow, Debatten m.m.fl.

Jeg blev uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1992, og siden har jeg været vært på et utal af først og fremmest tv-programmer og de senere år også radio. 

Jeg har styret slagets gang ved Folketingsvalg, kongelige begivenheder og amerikansk præsidentvalg. 

I dag er jeg selvstændig ordstyrer, forfatter og journalist. 

Jeg interesser mig og er velorienteret indenfor de allerfleste samfundsområder – fra udenrigspolitik til sociale forhold og erhvervslivets grønne omstilling. 

Udover at fungere som ordstyrer ved en lang række arrangementer landet over, assisterer jeg også rigtigt gerne i tilrettelæggelsen af konferencer og giver sparring om gæstevalg i debatter, indhold og form.

Jeg er desuden forfatter til flere bøger – “Førstedamer” om at være gift med landets statsminister, “Ikon” med portrætter af bl.a. Ulla Terkelsen og Mette Fugl, og senest portrætbogen af en generation af kvinder, som nu er nået pensionsalderen,  “Vi ku’ det hele” – med bl.a. Kirsten Olesen, Marianne Jelved og Kirsten Thorup. 

 

 

Kompetencer

Dansk politik
Grundigt kendskab og dagsaktuel viden om den politiske udvikling. Som journalist dækker MVU aktuelle politiske emner og samfundsudviklingen gennem de sidste mange og har lavet talrige politiske interviews gennem årene både på programmer som f.eks. Debatten, Profilen, Detektor, TV2 News, TV-avisen og seneste P1 Orientering.
Socialpolitik, unge, integration, minoriteter, menneskerettigheder
er blandt de emner, som optager MVU meget – også på civilsamfundsplan. Hun kender og forstår opgaven med at klæde deltagere på, som skal træde ind i debatter for første gang.
Forbrugernes rettigheder
MVU har arbejdet i flere år med forbrugerrettigheder og klager som vært på forbrugermagasinerne ”Boomerang” (TV2) og som den første vært på ”Kontant” (DR)
Medier
MVU har været vært på en lang række debatter om mediepolitik og emner – bl.a. som vært på ”Presselogen” (TV2 News) og ”Mennesker og medier” (P1)
International politik og sikkerhedspolitik
Som studievært på bl.a. ”Ellemann/Lykketoft (TV2 News) og P1 udenrigsmagasinet ”Verdenspressen” besidder MVU dybt kendskab til udenrigspolitik og sikkerhedspolitik både herhjemme og internationalt. Senest har hun været med Det Udenrigspolitiske Selskabs tur til Grønland med sikkerhedspolitik i Arktis som tema.
Fake News, fakta og misinformation
Solidt kendskab til problematikkerne med en baggrund som vært for DR-TVs faktaprogram ”Detektor” (DR-TV) og Lex.dk’s debatserie om fake news i relation til Danmarks medlemskab af EU igennem 50 år.

Kvinder er den halve verden
MVU er forfatter til tre interview/portrætbøger om kvinder. ”Førstedamer” – interviews med kvinder gift med statsministre gennem tiden. ”Ikon” – portrætsamtaler med journalistiske ikoner som Ulla Therkelsen, Mette Fugl, Alice Vestergård m.fl. og senest udkom 2021 på Gyldendal ”Vi ku’ det hele – 7 portrætter af levet liv”, portræt af den første generation af kvinder, som fik en selvstændighed karriere (Kirsten Thorup, Marianne Jelved, Kirsten Olesen, Anne Knudsen m.fl.)